piątek, 21 listopada 2014

Słodki, dietetyczny pudding z kaszą jaglaną


Czas na moje dzisiejsze drugie śniadanie, w którym główną rolę odgrywała kasza jaglana.

Długo zbierałam się za tego typu danie i dzisiaj w końcu nadszedł na nie czas. Nie żałuję, a co więcej - na pewno będzie powtórka :-)






Co potrzebujemy?
  • 30 gram kaszy jaglanej,
  • 60 ml jogurtu naturalnego,
  • pół banana,
  • 10 g suszonej żurawiny,
  • łyżeczki wiórków kokosowych
  • pół łyżeczki miodu (jak ktoś lubi słodkości, to spokojnie może sobie dać więcej:)),
  • trochę orzechów (wg. upodobań, u mnie 10 g nerkowca, 10 g migdałów).

Wsypujemy kaszę do gotującej się wody (stosunek kaszy do wody 1:2), gotujemy 15 minut, a po zagotowaniu zostawiamy chwilę pod przykryciem. Gdy trochę ostygnie dodajemy miód.
W międzyczasie rozgniatamy banana i mieszamy go z jugurtem naturalnym. Dodajemy wiórki kokosowe, żurawinę i kaszę jaglaną z dodanym wcześniej miodem. Wszystko pięknie mieszamy, posypujemy orzechami i.. szamiemy! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz