niedziela, 23 listopada 2014

Biało - zielona sałatka ze szpinakiem i kromką z awokado

'Opowiedz mi o smaku chleba razowego z pastą awokado..'

Dzisiejszego wieczoru z braku pomysłu na kolację, do mojej miski trafiło parę produktów i wyszła pycha sałatka :).
Polecam!




Co potrzebujemy?
  • garść świeżego szpinaku,
  • 100 gram serka wiejskiego,
  • pół kiszonego ogórka,
  • 30 gram cukinii,
  • plasterek szynki drobiowej,
  • pieczywo pełnoziarniste,
  • trochę awokado do posmarowania kromki (kromek;) )


Jak to przy każdej sałatce: szpinak szatkujemy, ogórek, szynkę i cukinię kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do miseczki i mieszamy z serkiem wiejskim.
Jeżeli ktoś potrzebuje, soli i pieprzy do smaku. Jednak moim zdaniem jest dobra sama w sobie :)

Do tej sałatki super komponuje się  kromka pieczywa (oczywiście pełnoziarnistego;) ) posmarowana awokado.
Ja ją jeszcze dodatkowo wcześniej podpiekłam w piekarniku, żeby była chrupiąca, co polecam wszystkim, którzy współdzielą ze mną miłość do chrupania :D

Am am am rewelacja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz