Coś na szybki obiad, lub kolację. Równie dobrze tą "sałatkę" z tuńczyka możemy zjeść z makaronem na zimno lub nie dodając sosu, zapiec w piekarniku. Każda forma podania jest smaczna i sprawdza się praktycznie dla każdego :)
- puszka tuńczyka (proponuję tego w wodzie lub w sosie własnym)
- pół puszki kukurydzy
- pół czerwonej cebuli
- ogórek kiszony
- łyżka majonezu (można pominąć)
- pół jogurtu naturalnego
- przyprawy: sół, pieprz czarny, papryka słodka, papryka ostra,
- żołty ser
- no i w zależności na co mamy ochotę: pełnoziarnisty makaron lub pełnoziarnisty chleb.
Do miseczki wlewamy jogurt i dodajemy łyżkę majonezu, następnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy do smaku przyprawami (radzę nie używać soli, ponieważ tuńczyk sam w sobie jest słony).
Rozgrzewamy piekarnik do którego wkładamy pokrojone kromki chleba z plastrem żółtego sera. Gdy nasza kromka się przypiecze, a ser się roztopi wykładamy je na talerz i nakładamy naszą sałatkę.
Jedzenie szybkie, bardzo smaczne i pożywne! Polecam :)
Buźka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz